Vi bygger for framtida

skisser-haugesund-sjukehus-1_860x400

Å bygge nytt sjukehus er viktig for pasientane, for oss som arbeider her og for samfunnet vi bur i. Sjukehusa skapar sterk identitet.

Av Olav Klausen, administrerande direktør i Helse Fonna HF

Styret i Helse Vest RHF vedtok 4. mai  år at sjukehuset i Haugesund skal byggast ut mot vest og strekke seg ytterlegare mot havet, slik som Helse Fonna gjorde eit liknadne vedtak i april. Dagens areal ved sjukehuset skal fram mot 2032 nær doblast, og det vil bli lagt til rette for fortsatt god pasientbehandling. Meir enn hundre medarbeidarar har deltatt i arbeidet med å teikne framtidas sjukehus i Haugesund.

Det er kjekt å få vere med på ei reise kor ein kan utvikle sjukehusa for pasientar og medarbeidarar. Medan vi i Haugesund kan sjå ut på ei maritim næring i krapp sjø er det ein tryggleik å vite at vi kan utvikle oss og skape arbeidsplassar for langt fleire enn dei som til dagleg går i kvitt. Ved å utvikle sjukehusbygga våre skapar vi òg tryggleik for arbeidsplassar. Alle helseføretaka på Vestlandet har konkrete planar om nye sjukehusbygg dei næraste åra.

For å sikre sysselsetting lokalt er det tildelt sysselsettingsmidlar via Helse Vest. Desse pengane blir i Helse Fonna brukt til å oppgradere Stord sjukehus, eit arbeid som er i gang.

I Haugesund er det planar om å bygge 30.000 kvadratmeter fordelt på to byggetrinn. Bygget som er teikna legg til rette for standardisering, elastisitet og fleksibilitet. Det vil seie at ein raskt kan endre bruken av bygget etter kvart som behov blir endra. Eg sluttar aldri å bli imponert over kor sterke endringsagentar brukarane er, og korleis dei får oss til å sjå med nye auge på moglegheitene som finst.

Ser vi fram mot 2040 kan vi vere heilt sikre på at både behova og samfunnet vil endre seg. Det viktigaste er at vi lærer av kvarandre, og saman skapar felles tryggleik for helsa vår og samfunnet vi bur i. Då vinn vi alle.

Helsing
Olav Klausen

Bloggivest_860x400_Olav_Klausen

10 tanker på “Vi bygger for framtida

 1. Falskheten og uærligheten har fått et ansikt, det heter Olav Klausen. Det koster denne mannen ingenting å stå foran en forsamling å lyge, og det om og om igjen. Ynkelig og skammelig.

 2. Ja det er faktisk livsviktig med ett velfugerende sjukehus også for oss i Odda og i Hardanger regionen, Er det deg Olav Klausen vi skal saksøke den dagen en pasient dør her inne fordi du har lagt ned akkutt kirurgien. Tar du personlig ansvar for dette . Det var en feig gjeng som var på møtet i kinosalen i Odda, dere turde ikke svare på ett eneste spørsmål og dere har ignorert vår uro og angst ved stengte vegar og det skjer hvert år noen ganger er vi stengt inne i dagevis og når flyværetogså er for dårlig når ulykken er ute er 2 1/2 t i ambulanse veldig lenge. det burde dere tenke på eller er vi ikke så viktige som folk i Haugesund og Stord.Vi er sinte her inne i Hardanger rasend for å si det mildt , Du burde skamme deg langt inn i sjelen om du har en.

 3. «Å bygge nytt sjukehus er viktig for pasientane, for oss som arbeider her og for samfunnet vi bur i. Sjukehusa skapar sterk identitet.»

  Å beholde et eksisterende, velfungerende og svært godt plassert sykehus er viktig for pasientene, for alle som arbeider i regionen, og for hele det norske samfunnet som tjener på verdiskapningen i distriktene.

  Ansvaret for identitetsskapingen du fabler om bør du ta opp med noen i kultursektoren, den blir ihvertfall aldri noe brukbart alibi for ditt hodeløse forslag.

 4. Dette er galskap Klausen.Jeg har selv jobbet på sykehuset i Odda i 25 år,Jeg har sett med egne øyne hvor mange liv som har blitt reddet på sykehuset i Odda,veier har vært stengt,dårlig flyvær,ja vi har vært innesperret, og det kommer vi nok til å få se igjen.Dere har alltid villet ha pasientstrømmen over til Haugesund for å komme opp mot Stavanger,for dere mister pasienter til Stavanger.Husker dere Måbødalulykken?? Klongerseter raset da et hus ble tatt, vi var helt isolert her da og dårlig flyvær.Jeg synes også at det er skremmende da jeg hørte for noen uker siden at en lege ved Haugesund sa til en pasient at du må komme på kontroller her for Odda har ikke sykehus og dette blir sagt før det står på trykk idag.Dette har du bestemt Klausen.Er det ros fra befolkningen i Haugesund du higer etter??er det bedre enn at folk skal dø her inne i Hardanger for de ikke får akutt kirurgi????Du har ført Odda bak lyset fra dag 1.Vi må komme oss vekk fra helse Fonna i en fykende fart før liv går tapt,men kanskje du vil ta på deg det ansvaret.Nå får vi se hva styret gjør.En stor skam og et hån mot oss her i Hardanger.Klausen burde tatt sin hatt å gått.Hva med turismen her inne???Har dere fulgt med på alle aksjoner og skader???

   • Hei.
    Utviklingen av Odda sjukehus ligger nå til styret i Helse Fonna. Vi i Helse Vest må foreløpig henvise til saken der, og rapporten med vedlegg, som svar på spørsmålene dine. Her finner du grunnlaget for anbefalingen både fra prosjektet og fra administrerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna. Aksjoner og skader (beredskap og journalgjennomgang) er også beskrevet i rapporten.
    Alt godt.
    Bente, komm.avd. Helse Vest

 5. Samstundes må pasientane i Odda og omegn lide.
  Det presiserast t.d kor viktig det er med tidlig akutthjelp… gjerne ved typ slag.
  Synd for folka «på landet» det… lykke til med tidleg hjelp i alle timane fram til hgsnd.
  Spesielt i uvær… alle må få slaga sine på somaren så ein har mogelegheit å koma fram til hgsnd før ein er heilt grønsak.
  Dette har ingenting med pasientane å gjer.. det er pengar.
  Det eg alltid pengar.
  Pengar og prestisje.

 6. Synd du ikkje reknar oss i Odda som viktige nok til å skape tryggleik her. Som du sjølv skriv, det viktigaste er at vi lærer av kvarandre. Her ser eg du har mykje å lære av oss som faktisk bur her du ikkje syns at tryggleik og samfunnet er like viktig som i Haugesund. Tenk deg dette, kva om ein haugesunder blir akutt sjuk, vore i ei bilulykke, treng stabiliserande førstehjelp av kirurg. Men sjukehuset i Haugesund har ikkje akuttkirurgi. Pasienten må i ambulanse til Odda. Ville du framleis ha lagt ned akuttkirurgi i Haugesund? For denne pasienten i Haugesund er like daud når han kjem fram til Odda som pasienten er frå Odda til Haugesund. Dette de held på å gjere med sjukehuset i Odda er ei stor skam, ei skandale. Stem no for Guds skuld riktig på tysdag, og ikkje få liva våre på samvitet.

 7. Åpent brev til Olav Klausen

  «Ser vi fram mot 2040 kan vi vere heilt sikre på at både behova og samfunnet vil endre seg. Det viktigaste er at vi lærer av kvarandre, og saman skapar felles tryggleik for helsa vår og samfunnet vi bur i. Då vinn vi alle.»

  Du administrerer et lite foretak med bredt nedslagsfelt pasientmessig. At du skriver du vil skape trygghet for «helsa vår og samfunnet vi bur i» er en ganske selektiv sannhet. Jeg vil kalle det løgn. Hvorfor? Jo fordi de ordene der har ingen tyngde når du er villig til å frata Odda Sjukehus kirurgisk døgnberedskap. Du lytter HELLER til en helseminister uten faglig bakgrunn enn Legeforeningens medisinskfaglige anbefaling?! Har du ingen respekt for lokalbefolkningen som dette rammer. 12.000 mennesker som nå mister tryggheten fullverdig akuttberedskap gir et distrikt. Jeg kjenner mange som er forbannet på deg. Blant annet fordi du opptrådte respektløst på folkemøte i Odda. Du kan fortsatt snu.

  Vurderingsgrunnlaget til Helse- og omsorgsdepartementet er bare en tynn liten blekke uten faglige argument som kan støtte en nedleggelse av akuttkirugisk beredskap. Den såkalte rapporten på 15 sider har ikke en relevant faglig referanse. Ganske enkelt fordi de ikke har faglige argumenter.

  Innsparinger veier mer enn muligheten til å kunne redde liv. Dette er du med på Olav Klausen. I vurderingsgrunnlaget deres er ROSanalysen viktig statistikk. Men der har dere jukset og gjort kirurgiske pasienter om til medisinske! Det er mildt sagt kritikkverdig. Du er en nyttig brikke for Helseministeren. Du burde ta hatten din og gå, men du kan fortsatt snu og vise at du respekterer de som vil bli rammet av nedleggelse. Tenk deg nøye om.

 8. Har du ei meining om denne saka? Vi set pris på engasjementet. Bruk ditt eige namn når du kommenterer. Prøv å halde deg til saka og unngå personangrep. Vi minner om at ein ikkje bør dele personlege helseopplysningar i sosiale media. Dette er ei offentleg nettside og på grunn av teieplikta fjernar vi innlegg som inneheld personopplysningar. Grove eller krenkjande innlegg vil ikkje bli publiserte. Helsing Elisabeth i kommunikasjonsavdelinga

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s