Årets sommarjobb 2012: En gylden mulighet

Emblem Sommarjobb 2012Som de fleste studenter betyr sommerferie jobbetid. Ved å være ferievikar får man en gylden mulighet til å få en smakebit på hva arbeidslivet har å by på, både på godt og vondt. Er man heldig, og ikke minst tidlig ute, kan man skaffe seg en sommerjobb tilknyttet ens eget utdanningsløp. Så heldig var jeg denne sommeren.

Av Kaisa Haugland, 3.års medisinstudent ved UiB

Rett fra eksamen gikk jeg klar og motivert for å ta fatt på sommerjobben min ved Stavanger universitetssjukehus. At dette skulle bli en smakebit på hva arbeidslivet hadde å by på, kom klart fram etter bare et par dager i jobb.
 
Helt siden jeg var 15 år har jeg hatt en jobb ved siden av skolen og jobbet i ferier. Jeg har vært innom både klesforretninger, glassmagasin, bank og sykehus. Fra disse stedene har jeg fått med meg en god og bred erfaring samt møtt mange ulike mennesker på veien. I tillegg til at jeg har lært meg å kjenne ulike yrker og bransjer. Dette har gitt meg en god og solid ryggsekk, som jeg vil få mye nytte av som yrkesaktiv. Et sykehus er et komplekst arbeidssted og huser ufattelig mange ulike yrkesgrupper. Hver og en av disse ulike gruppene er unike og nødvendige for å drifte og holde i gang sykehuset. Å kunne bli en del av dette komplekset puslespillet i et par uker, vil gi meg ytterligere tyngde å ta med meg i ryggsekken som jeg skal bære på min vei til å bli lege.
 
I år har jeg vikariert som sekretær på Akutt mottaket, og dette har, helt klart, ikke vært en hvilken som helst sekretærstilling. Oppgavene mine har vært mange. Jeg har tatt i mot pasienter, registrert meldte pasienter samt bistått med det jeg kan. Gjennom disse oppgavene har jeg fått et godt innblikk i helsesektorens logistikk og læringskurven min har vært bratt! Jeg har fått nær kjennskap til hele pasientforløpet, fra man kommer inn til sin fastlege eller legevakt, til pasienten legges inn på den endelige avdelingen. Dette er noe som har gitt meg en større forståelse for hvordan sykehuset er bygget opp og hvordan veien inn til sykehuset går.
 
Som alle andre steder er det både bra og noe mindre bra som skjer og blir gjort. Dette har jeg vært bevisst på og jeg håper på å ta med meg videre det som er bra. For å kunne utføre en god jobb på sykehuset mener jeg det er viktig å ha en forståelse for hvordan ting fungere og hvordan de ulike gruppene på sykehuset jobber. Alfa omega for at ansatte arbeider bra, er et godt arbeidsmiljø. I mine øyne er et godt miljø assosiert med respekt for hverandre. Den beste måten å få respekt for hverandre på, er ved å kjenne til de ulike yrkesgruppenes arbeidsoppgaver og rutiner. Jeg anser det derfor som svært nyttig og relevant for meg at jeg gjennom denne jobben har fått innblikk i, og kjennskap til, hvordan både sekretærene, sykepleierne, renholdspersonalet og portørene utøver sine oppgaver for å få Akutt mottaket til å gå rundt (legens oppgaver får jeg forhåpentligvis nok kunnskap til på skolen).
 
Kort oppsummert har min sommerjobb gitt meg masse. Jeg har blitt en reser på DIPS og Akutt databasen, samt en fast følger av AMIS. Jeg har forbedret telefonstemmen min, fått øvd fram mitt fineste smil og hyggeligste «hei». Navnelapper og midlertidige P-bevis skriver jeg ut på null komma niks. Kaffe har jeg endelig lært meg og drikke og forstått nytten av, spesielt med 5 nattevakter på 1 uke. Jeg har registrert meg hvilke leger som er hyppige i å melde pasienter, og hvem som ikke er. Jeg har sett hvor ulike reaksjoner den enkelte pasienter har på en øyeblikkelig hjelp innleggelse. Jeg har lært meg hvilke diagnoser som jeg automatisk må forstå har rød hastegrad, og hvilke som absolutt ikke har det! At pasienter med mistanke om DVT skal først til venografi og må ha med seg Well-score og D-dimer er noe som også sitter spikret. Sist, men ikke minst, har jeg forstått at jeg tross alt bare er en ferievikar – men jeg lover, jeg har iallfall gjort så godt jeg kan hele løpet ut!

Takk for denne gang, SUS, og på gjensyn!
 
Kaisa Haugland, 3.års medisinstudent ved UiB

Dette er eit av bidraga til konkurransen vår Årets sommarjobb 2012. Vi publiserer sju av innlegga:

6 tanker på “Årets sommarjobb 2012: En gylden mulighet

  1. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Laboratoriet, Førde sentralsjukehus | Blogg i vest

  2. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Kjøkkenet, Stavanger universitetsjukehus | Blogg i vest

  3. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Obduksjonstekniker, Stavanger universitetssjukehus | Blogg i vest

  4. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Nevrokirurgisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus | Blogg i vest

  5. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Ambulansearbeider, Helse Fonna | Blogg i vest

  6. Tilbaketråkk: Årets sommarjobb 2012: Barselavdelingen på Kvinneklinikken | Blogg i vest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s