Ti råd til deg som pasient

Anne Grimstvedt KvalvikUtan di stemme, utan dine spørsmål og utan at du fortel om deg sjølv, kan det av og til vere vanskeleg for helsepersonell å vite kva som til ei kvar tid er den rette behandlinga for deg. Derfor har vi utarbeidd ti råd til deg som pasient.

Klikk her for å lese råda, bruk dei og snakk med oss på sjukehusa!

Av Anne Grimstvedt Kvalvik, seniorrådgivar i Helse Vest

No om dagen kan det vere at du bli uroa av alle dei negative historiane du høyrer og ser i media om det å ligge på sjukehus. Stort sett er det trygt å få behandling på norske sjukehus, det må det ikkje vere tvil om. Men vi kan alltid bli betre, og du kan sjølv hjelpe til.

Du skal vere sikker på at du får rett behandling til rett tid på sjukehusa våre. God kvalitet på behandlinga på sjukehusa er viktig både for deg, dine pårørande og helsepersonell. Mottak og behandling skal skje etter gode rutinar, slik at vi kan gjere ein god jobb og slik at du kan kjenne deg trygg. Av og til er det faktisk du som er den aller beste til å bidra til kvaliteten på behandlinga du får, blant anna ved å følge råda vi gir deg.

Dei gode helsetenestene vi har kan alltid bli betre. Når vi arbeider med kvalitet i helsetenesta, snakkar vi ofte om at kunnskap er grunnlaget for all fagleg verksemd og for eit godt og helsefremjande tilbod til pasientane. Den kunnskapen du sjølv eig, er også ein viktig del av den samla kompetansen vår. Kunnskap blir skapt gjennom forsking, utdanning og den erfaringa som helsepersonell får gjennom rettleiing og i samspelet med deg og dine pårørande.

Fordi du – og samspelet med deg – er så viktig, oppmodar eg deg til å bruke desse råda og snakke med personalet når du er pasient: Ta alltid med deg liste over medisinane du bruker. Be fastlegen din skrive ut liste til deg når du er der og be om medisinliste når du blir skriven ut frå sjukehus. Då har du allereie starta godt med punkt 1 på lista!

Med ønske om ei fin veke!

Anne Grimstvedt Kvalvik, seniorrådgivar dr.med, Helse Vest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s